Wanderlust betekent letterlijk vanuit het Duits ‘zin om relaxt te wandelen’. Het woord komt vaak terug in de figuurlijke betekenis van ‘een diepe ongecontroleerde behoefte om je spullen te pakken en de wereld te ontdekken’.

Ook ik ontdek graag de wereld om me heen. Door naar nieuwe plekken te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe avonturen te beleven. Dichtbij of ver weg. Daar kan ik intens van genieten.

Naast het ontdekken van de buitenwereld ben ik ook mijn binnenwereld steeds verder aan het ontdekken. Door dagelijks te mediteren, de tijd te nemen voor zelfreflectie, mooie gesprekken met mensen te voeren en echt te voelen waar ik blij van wordt en wat me energie geeft.

Deze ontdekkingsreis is niet altijd even makkelijk of leuk. Je ziet bijvoorbeeld welke patronen je niet meer dienen en de valkuilen die je kent, maar waar je steeds weer in blijft stappen. Bewustwording is stap 1. Daarna komt de volgende stap: er ook echt iets aan veranderen. En ook dat is weer een nieuwe ontdekkingsreis! Steeds weer opnieuw. En dan kun je gaan floreren in je leven en in je werk.