Durf jij te kiezen voor je eigen pad? Of laat je je keuzes bepalen door een ander? Voor jezelf kiezen. Het klinkt vaak zo makkelijk, maar dat is het niet. Allerlei overtuigingen en belemmeringen kunnen je daarbij in de weg zitten. Je wil aardig gevonden worden en kiest er daarom maar voor om je aan te passen aan de ander. Of dat nu je vrienden, familie of collega’s zijn. Of je gaat conflicten liever uit de weg en kiest daarom voor iets waar je eigenlijk geen zin in hebt. Dat kost vaak een hoop energie.

Jouw eigen pad

Het kan bevrijdend zijn om uit het patroon te stappen van alsmaar kiezen voor het pad van een ander. Als je kiest voor je eigen pad, dan zal niet iedereen dat leuk vinden of begrijpen. Maar als jij weet dat kiezen voor jouw pad je op langere termijn gelukkig maakt, goed voelt en rust geeft, dan is het zoveel meer waard die keuze te maken.

Meer vreugde, vrijheid en rust

Het is niet altijd te kiezen voor jezelf. Daar horen vaak emoties bij zoals verdriet, boosheid en frustratie. Daar door heen durven en willen gaan, brengt uiteindelijk vreugde, blijheid, rust, energie en ontspanning. Ga jij de uitdaging aan? Kies jij voor jezelf?