Wat trots zijn voor je kan doen in onzekere tijden met spanning, stress, onrust en angst. Plezierige emoties kunnen je helpen om je gedachten te verzetten. Even te kijken hoe jij vanuit die emoties kunt focussen op hoe jij het hoofd biedt aan deze periode. Trots is van die emoties.

Wat maakt mij trots?

Ik ben op dit moment bijvoorbeeld trots op hoe we als gezin omgaan met deze crisissituatie. Trots op mijn kinderen en hoe zij elke dag alles voor school doen vanuit huis. Trots op de manier waarop ik iets kan betekenen voor mensen die het lastig hebben. Trots op de manier waarop ik elke dag even tijd voor mezelf neem. Trots over dat het me toch lukt om over het algemeen een positieve mindset te hebben. En zo zijn er nog veel meer dingen waar ik trots op ben.

Wat maakt jou trots?

Door elke dag bewust stil te staan bij waar jij trots op bent, voel je je op die momenten fijn. Het geeft energie en een goed gevoel over jezelf. Denk de komende week eens na over datgene waar jij trots op bent. Wat heb je voor jezelf gedaan? Hoe ben je van betekenis geweest voor de mensen om je heen? Is er zakelijk iets wat je gedaan hebt wat je trots maakt? Schrijf dit voor jezelf op. Door het op te schrijven, vergroot je je bewustwording. Deel het met anderen als je wil. Wellicht inspireer je mensen!