We behalen successen als onderneemster. We krijgen te maken met uitdagingen en soms tegenslagen. Van succes én tegenslag kun je groeien en leren. Je kunt door tegenslag leren waarderen wat er wel is en lessen trekken uit hoe je met die tegenslagen om kunt gaan. Nadenken over welke sterke kanten je hebt die jou hierdoor heen helpen. Je kunt je prioriteiten ergens anders gaan leggen. Een nieuwe focus aanbrengen. En beter weten welke richting je wel op wilt gaan! Het zorgt wellicht voor andere keuzes die beter voor jou zijn of beter bij jou passen.

Oog hebben voor plezierige emoties

In tijden van moeilijkheden kan het je helpen om oog te hebben voor de plezierige emoties zoals vreugde, blijheid en enthousiasme. Een tip om tijdens een moeilijke situatie toch hiernaar te kunnen kijken en plezierige emoties te ervaren, is om elke dag een paar minuten de tijd te nemen om stil te staan bij wat er wel goed ging die dag.

Welke positieve momenten of ervaringen had je? Was er misschien een moment waarop je moest lachten, even kon relaxen of was er iets waar je dankbaar voor kon zijn? Herinner je dat moment en schrijf het op.

Wil je nog meer tips over hoe jij als onderneemster veerkracht kunt hebben tijdens uitdagingen of moeilijke momenten? Laat het mij weten.