We hollen vaak van hot naar her. To do-lijstjes zitten in ons hoofd. We hebben tijd te kort en hebben nauwelijks ruimte om echt stil te staan bij wat er om ons heen gebeurt. Om te vertragen en de tijd te nemen goed om ons heen te kijken. Te ervaren wat er op dat moment is. Het kan je veel brengen daar wel de tijd voor te nemen al is het maar een paar minuten per dag.

De tijd staat stil

Als je de moeite neemt om te kijken naar de natuur bijvoorbeeld, zul je merken dat er prachtige vormen, kleuren en geuren zijn. Je ziet hoe gedetailleerd een bloem eigenlijk is en wat de tekeningen zijn op de vleugels van een vlinder. Of zie je hoe een bij zijn werk doet op een bloem. Na een regenbui ruikt de lucht vaak anders. Of je ruikt de geur van pas gemaaid gras, de geur van lavendel of andere bloemen. Ook luisteren naar de vogels, de geluiden van de stad, het gepraat van mensen maakt je bewust van je omgeving. Heel even staat de tijd dan stil. En kun je je verwonderen over wat je ziet, hoort of ruikt.

Nieuwe dingen ontdekken

Als je de wereld ziet door de ogen van een kind ontdek je steeds weer nieuwe dingen in de wereld om je heen en gaat de vanzelfsprekend er van weg. Je zult merken dat het verfrissend werkt, dat het iets doet met je en dat je meer rust er vaart. En dat hoeft niet veel tijd te kosten. Maak er een gewoonte van om af en toe stil te staan, te kijken en je te verwonderen.

Leven in het moment

Bij de training ‘Leven in het moment’ leer je met eenvoudige oefeningen meer bewust te worden van wat er om je heen gebeurt. Meer te leven in het moment en wat dat voor je doet. Je kunt minder stress ervaren, krijgt misschien meer energie en je gaat meer genieten van het leven. Doe je mee?