Het leven bestaat uit het maken van keuzes. Elke dag weer opnieuw. Wat eten we vandaag? Welke kleren zal ik aan doen? Wat kan ik vandaag van mijn to do lijst af maken? Wat moet er nog voor de school van de kinderen geregeld worden? Ga ik sporten of toch maar het huishouden doen? Kies ik er voor om de hele avond mijn favoriete series zoals de Luizenmoeder op de zondagavond te kijken of ga ik lekker lezen in de nieuwe Flow? En zo gaat het dag in dag uit.

Heel veel keuzes
Tijdens het opstarten van C Colours moest ik ook echt heel veel keuzes maken. Hoe ga ik mijn bedrijf noemen? Welke kleuren passen bij de huisstijl? Welke foto’s geven de goede sfeer weer? Met wie ga ik samenwerken voor het ontwerpen en maken van mijn website? Wat is een geschikte locatie? Wie is mijn doelgroep? Al deze keuzes zorgden soms echt voor stress. Mijn hoofd zat vol en mijn gedachten maakten overuren. Gedachten die niet echt altijd even helpend waren.

Kiezen kan altijd
Op een gegeven moment volgde ik een masterclass van een business coach die ik tijdens onze zomervakantie vorig jaar in Italië ontmoet heb. Het was een inspirerende Masterclass die ging over ondernemen vanuit je passie en waar je als ondernemer blij van wordt. Tijdens deze masterclass zei ze iets heel wijs over keuzes maken. Iets wat mij een stuk meer rust geeft als ik iets moet kiezen. Ze zei dat je altijd weer opnieuw kunt kiezen en dat een keuze niet per definitie betekent dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Toen ik me dat ging realiseren, werd het makkelijker om te kiezen. Mijn gedachten zijn een stuk rustiger geworden als ik voor een keuze sta. En dat maakt dat ik meer ontspannen kan zijn en niet meer bang ben voor een verkeerde keuze. Als het niet goed is, kies ik toch gewoon opnieuw!

Heb je ook last van keuzestress? Het kan helpen te onderzoeken wat daarvoor zorgt. Dat kan ik samen met jou doen.