Soms zijn er momenten in je leven die een keerpunt zijn. Een moment waarop je tegen jezelf zegt: dit wil ik zo niet meer, dit moet anders en zo kan het niet langer. Vaak komt zo’n moment in een periode die ook vraagt om verandering. Dat kan een tijd zijn van onrust, ongemak, veel piekeren en je niet lekker in je vel voelen.

Vraag en antwoord

Als je jezelf toestaat om op deze momenten naar jezelf te kijken en jezelf vragen te stellen, dan komen daar soms vanzelf antwoorden op. Soms heb je iemand nodig om antwoorden te krijgen op die vragen. Het kunnen vragen zijn zoals: wat houdt mij tegen te doen wat ik echt wil? Hoe kan het toch dat ik niet uit een patroon van denken of doen kan stappen? Wat doet er nu echt toe voor mij? Wat is belangrijk voor me en leef ik daar ook naar? Dit is niet altijd makkelijk en zal soms minder plezierige emoties met zich mee brengen. Dat is helemaal ok en hoort bij het proces.

Waar wil je wel naar toe?

Door te weten wat je niet wil en waar je last van hebt, krijg je vanzelf richting voor wat je wel wil. Waar je naar toe wil, zodat je datgene wat je belemmert achter je kunt laten. En meer kunt leven zoals dat goed voelt voor jou! Focus kunt leggen op waar je meer van wil. Ik heb dat onder meer geleerd tijdens mijn burn out die inmiddels al heel wat jaren achter me ligt en tijdens het vak persoonlijke psychologie van mijn studie waarin zelfreflectie centraal stond .

De boodschap van een keerpunt

Ook een periode van onzekerheid kan voor jou misschien een keerpunt zijn. Ervaar je bijvoorbeeld dat rust eigenlijk heel goed voor je is of dat een lege agenda ruimte biedt voor andere dingen. Kun je iets nieuws leren door een online cursus te volgen of besef je hoe belangrijk echte verbinding is met mensen om je heen en maak je daar meer tijd voor. Sta jij op zo’n keerpunt en zou je willen dat iemand jou helpt antwoorden te vinden op de vragen die je hebt? Misschien kan ik dan degene zijn die van jouw keerpunt een kans kan maken om te groeien. Laat het me weten en stuur een mail.