CC TRAININGEN

CColours_25

Naast individuele counseling geef ik diverse trainingen voor vrouwen over onder andere hoe je kunt floreren in je leven en je werk, hoe je je psychologische flexibiliteit kunt vergroten en hoe je het hoofd biedt aan de uitdagingen en hindernissen in het dagelijkse leven.

Teams en organisaties

Daarnaast kan ik teams of medewerkers van bedrijven en (semi-)overheden begeleiden bij bijvoorbeeld het vergroten van het werkplezier, anders met elkaar samenwerken en het verminderen van werkdruk en -stress. Mijn trainingen kenmerken zich door een interactieve opzet waarin theorie en oefeningen elkaar afwisselen. In onderling overleg zijn trainingen op maat mogelijk. Ook kan ik (creatieve) bijeenkomsten faciliteren en ontwerpen. Ik heb onder meer ruime ervaring met de methodiek Factor C waarbij communicatie in het hart van beleid zit en het inzetten van creatieve werkvormen met vaak verrassende resultaten.

Het trainingsaanbod op een rij:

  • Flexibel door het leven – veerkrachtig omgaan met uitdagingen
  • Leven in het moment – bewuster zijn in het dagelijks leven en meer genieten
  • Floreren in je leven – tot bloei komen in je leven
null

De inhoud

Training 1 Flexibel door het leven

Wat gaan we doen?
Optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen zijn de 4 positieve eigenschappen van Psychologisch Kapitaal (ook wel PsyCap genoemd). Psychologisch kapitaal is gebaseerd op Positieve Psychologie. Optimisme wil zeggen dat je vertrouwen hebt dat je zelf invloed hebt om iets positief te veranderen. Hoop betekent dat je gelooft dat je ergens kunt komen en de manier waarop. Door veerkracht kun je jezelf staande houden in moeilijke tijden. En zelfvertrouwen krijg je doordat je vaardigheden ontwikkelt of versterkt waardoor je in staat bent opdrachten goed te doen. Deze eigenschappen kun je versterken en ze kunnen je helpen te groeien. Zo ben je beter opgewassen tegen de uitdagingen van het leven en bij moeilijke periodes helpen ze je om met problemen om te gaan. Je gaat meer flexibiliteit in je leven ervaren.

PsyCap voor teams
Ook voor teams kunnen de 4 eigenschappen een positieve bijdrage leveren aan een goede werksfeer, teambuilding, het verminderen van werkstress en het vergroten van het plezier tijdens het werk.

De training
Tijdens de training “Flexibel door het leven” gaan we in 4 bijeenkomsten van 2 uur aan de slag met het vergroten van optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen. Dat doen we met een stuk wetenschappelijke theorie in combinatie met praktische oefeningen. Door veel te ervaren en te doen, doorleef je de stof en nodigt het je uit om er in praktijk ook echt iets mee te blijven doen.

Voor wie?
Vrouwen die het belangrijk vinden veerkrachtiger en stress-bestendiger te worden.
Teams die beter willen leren omgaan met werkdruk en werkgerelateerde stress.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8

Kosten: € 245,-. Bij de prijs zitten materialen, koffie en thee, wat lekkers en een boek van Matthijs Steeneveld inbegrepen.

Data: Woensdag 3, 10, 17 en 24 juni 2020 van 9.00 tot 11.30 uur

Locatie: MCR, Minderbroedersingel 44 in Roermond. Trainingen op andere locaties of in-company zijn ook mogelijk in overleg. Het werkgebied is Zuid-Nederland.

Ervaringen deelnemers:

Training 2 Leven in het moment!

Wat gaan we doen?
De training “Leven in het moment!” is gemaakt om meer oog te krijgen voor het leven in het hier en nu. We gaan vaak op de automatische piloot door het leven en missen daardoor regelmatig de mooie kleine momenten en alledaagse dingen. Je zult merken dat je minder stress kunt gaan ervaren en rust voor jezelf kunt creëren door in het moment te leven. Dat geeft ruimte om meer in vrijheid te leven en ook bewuster keuzes te maken. Ook dankbaarheid komt aan de orde.

De training
Deze training leert je om te ervaren hoe je bewuster in het leven kunt staan, hoe je een meer optimistischere kijk kunt krijgen en wat dankbaarheid voor je kan betekenen. De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methodieken uit met name de positieve psychologie die zich richt op het vergroten van het welbevinden en mindfulness. In 4 bijeenkomsten van 2 uur besteden we onder meer aandacht aan hoe je gedachten werken, hoe je dankbaarheid en meer positiviteit in je leven kunt brengen en welk effect dat heeft. De nadruk ligt vooral op het doen van praktische oefeningen en ervaren.

Voor wie?

Vrouwen die graag meer rust in hun dagelijkse leven willen ervaren en bewuster in het leven willen staan.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8

Kosten: € 195,-. Bij de prijs zitten materialen, koffie en thee en wat lekkers inbegrepen.

Data: najaar 2020 (data volgen)

Locatie: Minderbroedersingel 44 in Roermond.

Trainingen op andere locaties of in-company zijn ook mogelijk in overleg. Het werkgebied is Zuid-Nederland.

Training 3 Floreren in je leven

Wat gaan we doen?
Om uit je leven te halen wat er in zit en plezier, betekenis en betrokkenheid toe te voegen, is deze training “Floreren in je leven” ontwikkeld. Je ontwikkeling als persoon staat centraal. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden om te kunnen floreren. Dankbaarheid, lief zijn voor jezelf, positieve emoties, positieve relaties en leven met flow staan centraal. Jouw talenten en sterke kanten kennen en gebruiken dragen ook bij aan tot bloei komen in je leven. Tijdens deze training krijg je verschillende manieren aangereikt om je mentaal en fysiek zo te ontwikkelen dat je je welbevinden vergroot en op een positieve manier in je leven staat. Op het eind van de training heb je jezelf beter leren kennen, weet je wat goed voor je is en hoe je kunt floreren en uit het leven kunt halen wat er voor jou in zit!

De training
De training “Floreren in je leven” is gebaseerd op de positieve psychologie. Tijdens de training kijken we naar onder andere levensvreugde, het ervaren en ontwikkelen van blijheid, geluk en positiviteit, focus op waar je naar toe wil, je persoonlijke ontwikkeling, omgaan met tegenslag en je verbinding met anderen. Je gaat werken met praktische concrete opdrachten waar je ook in het dagelijkse leven mee aan de gang kunt gaan. Schrijfoefeningen, visualisaties, theorie, dialoog en ervaringen uitwisselen vormen de rode draad van deze effectieve training.

In 6 bijeenkomsten van 2 uur gaan we kijken naar de mogelijkheden om tot bloei te komen. Je leven gaat daardoor voelt je vrijer en ervaart meer ruimte.

Voor wie?
Vrouwen die het beste uit zichzelf en het leven willen halen en open staan voor zelfreflectie, groei en ontwikkeling.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 6

Kosten: € 345,-. Bij de prijs zijn een boek, materialen, drinken en wat lekkers inbegrepen.

Data: woensdag 7, 14, 21 en 28 oktober en 4 en 11 november 2020 van 9.30 tot 12.00 uur

Locatie: MCR, Minderbroedersingel 44 in Roermond. Trainingen op andere locaties of in-company zijn ook mogelijk in overleg. Het werkgebied is Zuid-Nederland.

Adres
MCR
Minderbroedersingel 44
6041 KK
Roermond

Meer weten over mijn trainingen en de mogelijkheden?
Neem dan contact op.