CC TRAININGEN

CColours_25

Naast individuele counseling geef ik diverse trainingen voor vrouwen over onder andere omgaan met stress, psychologische flexibiliteit en hoe je het hoofd biedt aan de uitdagingen en hindernissen in het dagelijkse leven.

Teams en organisaties

Daarnaast kan ik teams of medewerkers van bedrijven en (semi-)overheden begeleiden bij bijvoorbeeld het vergroten van het werkplezier en het verminderen van werkdruk en -stress. Mijn trainingen kenmerken zich door een interactieve opzet waarin theorie en oefeningen elkaar afwisselen. In onderling overleg zijn trainingen op maat mogelijk. Ook kan ik (creatieve) bijeenkomsten faciliteren en ontwerpen. Ik heb onder meer ruime ervaring met de methodiek Factor C waarbij communicatie in het hart van beleid zit en het inzetten van creatieve werkvormen met vaak verrassende resultaten.

Het trainingsaanbod op een rij:

  • Flexibel door het leven – veerkrachtig omgaan met uitdagingen
  • Leven in het moment – bewuster zijn in het dagelijks leven en meer genieten
  • Self care – goed voor jezelf zorgen
null

De inhoud

Training 1 Flexibel door het leven

Wat gaan we doen?
Optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen zijn de 4 positieve eigenschappen van Psychologisch Kapitaal (ook wel PsyCap genoemd). Psychologisch kapitaal is gebaseerd op Positieve Psychologie. Optimisme wil zeggen dat je vertrouwen hebt dat je zelf invloed hebt om iets positief te veranderen. Hoop betekent dat je gelooft dat je ergens kunt komen en de manier waarop. Door veerkracht kun je jezelf staande houden in moeilijke tijden. En zelfvertrouwen krijg je doordat je vaardigheden ontwikkelt of versterkt waardoor je in staat bent opdrachten goed te doen. Deze eigenschappen kun je versterken en ze kunnen je helpen te groeien. Zo ben je beter opgewassen tegen de uitdagingen van het leven en bij moeilijke periodes helpen ze je om met problemen om te gaan. Je gaat meer flexibiliteit in je leven ervaren.

PsyCap voor teams
Ook voor teams kunnen de 4 eigenschappen een positieve bijdrage leveren aan een goede werksfeer, het verminderen van werkstress en het vergroten van het plezier tijdens het werk.

De training
Tijdens de training “Flexibel door het leven” gaan we in 4 bijeenkomsten van 2 uur aan de slag met het vergroten van optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen. Dat doen we met een stuk wetenschappelijke theorie in combinatie met praktische oefeningen. Door veel te ervaren en te doen, doorleef je de stof en zal het de deelnemers uitnodigen om er in praktijk ook echt iets mee te blijven doen.

Voor wie?
Vrouwen die het belangrijk vinden veerkrachtiger en stress-bestendiger te worden.
Teams die beter willen leren omgaan met werkdruk en werkgerelateerde stress.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8

Kosten: € 195,- (exclusief 21% BTW). Bij de prijs zitten materialen, koffie en thee, wat lekkers en een boek van Matthijs Steeneveld inbegrepen.

Data: Vrijdag 8, 15, 22 en 29 november 2019 van 9.30 tot 11.30 uur

Locatie: MCR, Minderbroedersingel 44 in Roermond. Trainingen op andere locaties of in-company zijn ook mogelijk in overleg. Het werkgebied is Zuid-Nederland.

Training 2 Leven in het moment!

Wat gaan we doen?
De training “Leven in het moment!” is gemaakt om meer oog te krijgen voor het leven in het hier en nu. We gaan vaak op de automatische piloot door het leven en missen daardoor regelmatig de mooie kleine momenten en alledaagse dingen. Je zult merken dat je minder stress kunt gaan ervaren en rust voor jezelf kunt creëren door in het moment te leven. Dat geeft ruimte om meer in vrijheid te leven en ook bewuster keuzes te maken. Ook dankbaarheid komt aan de orde.

De training
Deze training leert je om te ervaren hoe je bewuster in het leven kunt staan, hoe je een meer optimistischere kijk kunt krijgen en wat dankbaarheid voor je kan betekenen. De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methodieken uit ACT, Mindfulness en Positieve Psychologie. In 4 bijeenkomsten van 2 uur besteden we onder meer aandacht aan hoe je gedachten werken, hoe je dankbaarheid en meer positiviteit in je leven kunt brengen en welk effect dat heeft. De nadruk ligt vooral op het doen van praktische oefeningen en ervaren.

Voor wie?

Vrouwen die graag meer rust in hun dagelijkse leven willen ervaren en bewuster in het leven willen staan.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8

Kosten: €195,- (exclusief 21% BTW). Bij de prijs zitten materialen, koffie en thee en wat lekkers inbegrepen.

Data: woensdag 4, 11, 18 en 25 maart 2020 van 19.00 tot 21.00 uur

Locatie: Minderbroedersingel 44 in Roermond.

Trainingen op andere locaties of in-company zijn ook mogelijk in overleg. Het werkgebied is Zuid-Nederland.

Training 3 self care

Wat gaan we doen?
Om alle uitdagingen in het leven aan te kunnen, is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Selfcare noemen we dat. Selfcare zijn alle activiteiten die bijdragen aan het herstellen, ondersteunen, verbeteren of versterken van je gezondheid. Tijdens deze training krijg je verschillende manieren aangereikt om je mentale en fysieke energiereserves weer aan te vullen. Op deze manier hervindt je je gezondheid en vergroot je je welbevinden. Op het eind van de training heb je voor jezelf een soort self-care-toolkit die je kunt gebruiken om jou in tijden van stress, verandering en moeilijkheden op de been te houden.

De training
Door selfcare blijven we overeind als het een keer niet goed gaat. Het herstelt je lichaam en geest bij ziekte en stress. Daarnaast zorgt het voor bescherming voor toekomstige stress en tenslotte dan het ons als mens laten groeien en ontwikkelen. Tijdens de training kijken we naar onder andere ontspanning en rust, beweging en voeding, je fysieke omgeving, sociale relaties, het stellen en verwezenlijken van doelen het vinden van je waarden. Elementen uit ACT en mindfulness komen terug in deze training.

In 4 bijeenkomsten van 2 uur gaan we kijken naar hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en daardoor meer ontspannen in het leven staat. Je voelt je vrijer en ervaart meer ruimte.

Voor wie?
Vrouwen die behoefte hebben aan beter voor jezelf zorgen waardoor je lekker in je vel komt te zitten en meer energie krijgt.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8

Kosten: € 195,- (exclusief 21% BTW). Bij de prijs zijn een werkboek, materialen, drinken en wat lekkers inbegrepen.

Data: april 2020 op vrijdag 9.30 tot 11.30 uur

Locatie: MCR, Minderbroedersingel 44 in Roermond. Trainingen op andere locaties of in-company zijn ook mogelijk in overleg. Het werkgebied is Zuid-Nederland.

CColours_22

Adres
MCR
Minderbroedersingel 44
6041 KK
Roermond

Meer weten over mijn trainingen en de mogelijkheden?
Neem dan contact op.