Hoe fijn is het om in de natuur te zijn? Groen om je heen, fluitende vogels, ruisende bladeren, rust en ruimte, de wind op je huid, de geur van het bos, prachtige kleuren en soms onverwachte ontmoetingen met dieren. In de natuur aanwezig zijn kan je zoveel moois brengen. Je komt meer in verbinding met de natuur en met jezelf.

Positieve bijdrage aan je gezondheid

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de natuur een positieve bijdrage levert aan het verbeteren van de gezondheid en je stress verlaagt. Door heel bewust aanwezig te zijn als je in de natuur bent, prikkel je je zintuigen. Door langzaam te wandelen en te genieten van de wereld om je heen, zul je merken dat je rustiger wordt, je hoofd kalmer wordt en dat je ademhaling vertraagt. Ook kan aanwezig zijn in het groen inspirerend werken, omdat je geest rustiger wordt.

Natuur is overal

Je hoeft trouwens niet altijd naar een bos om de natuur te ervaren. Ook in steden kun je op zoek gaan naar een groene omgeving. Denk aan een stadspark, een mooie stadstuin of een wandelroute aan de rand van de stad. Of zoek het water op en ervaar de kalmte van de kabbelende golfjes of eenden die rustig dobberen op het water. Door letterlijk stil te staan en dit in je op te nemen, krijg je rust en ontspanning.

Tijdens de training ‘Leven in het moment’ staat back to nature ook centraal, omdat deze training deels buiten plaats vindt en de oefeningen een relatie hebben met de natuur.